2010. január 12., kedd

India...



India .. ha eszünkbe jut , képek jelennek meg legtöbbünk lelki szeme előtt, színes és pompázatos templomokról, gazdagon díszített faragványokról szobrokról.
Istenekről, Síva és Visnú ábrázolásáról, mítoszokról....
Magával ragadó misztikus világnak tartjuk, mi fátyol mögé rejti arcait..

Mostanában jobban elmerültem India vallás történetében, mit most nem szeretnék itt bővebben tárgyalmi mert nálam jóval műveltebb fők ezt egy remek tanulmányokba össze foglalták. pl.: Az uniworld vallás történeti előadásaiból szemezgetve..

Hinduizmus
Budhizmus

Pár kép erejével utazni hívok bárkit Indiába.. Egy olyan világban, hol az istenek az emberek között élnek, talán öröktől fogva..

India világa, és a hinduizmus elméletben és gyakorlatban egyaránt egyesíti magában a vallási élmények és cselekvések mindazon fokozatait, amelyet az ember szellemi fejlődése során bejárt, a fétisek, hegyek, folyók, növények,állatok, démonok, és szellemek kultuszától, helyi hősök, szentek és istenek iránti hódolaton át egészen a legmagasabb rendű egyistenhitig, a misztikus panteizmusig és addig a meggyőződésig, hogy világegyetemet nem valamilyen világ ura, hanem örök erkölcsi törvények kormányozzák.
A Máhábháráta, büszke szavaival élve: "Ami itt nincs meg, az egyáltalán nem is létezik.. "


































Nincsenek megjegyzések: